All for Joomla All for Webmasters

Rocrail: Első pálya

Értékelés:
(1 szavazat)

Elérkezett az első éles bevetés ideje, amikor már Ti is életre hívhatjátok az első digitális pályátokat a Rocrail segítségével.

Sokat töprengtem, hogy mi legyen az első igazi “óra” anyaga, majd rájöttem, hogy az eddig ismertetett dolgokat folyamatosan kiegészítve próbállak elkalauzolni benneteket.

Fájlok letöltése: LINK Innen tudod letölteni a videóban látható fájlt, ami tartalmazza az összes beállítást, pályát és az innterfész szoftvert is.

Kiválasztottam egy viszonylag egyszerű pályatervet egy egyszerű pályatervet, majd elkészítettem mind Rocrail, mind EBP alatt. Ennek a pályatervnek a működését fogom elmagyarázni a vezérlés szempontjából. Ahhoz, hogy értsük miért is “működik” egy rövid ismertető itt az elején. Alapból az EBP és a Rocrail között nincs “átjárás”, vagyis a két program nem tud egymásról.

Ahhoz hogy “beszélgessenek” kell egy harmadik program ez a letölthető csomagban is megtalálható “EBP-Rocrail.exe”. A videóban én nem lépegetek be az indítási könyvtárakba, ehelyett az asztalon létrehoztam egy-egy parancsikont minden program számára. Gondolom egyértelműek, egyedül talán az “Interfész” nevű ikon szorul magyarázatra, ez az “EBP-Rocrail.exe” parancsikonja.

Ha mind a három program megvan, még ekkor sem tudnak egymásról. Kellenek a közös pontok. Ezeket a közös pontokat keresi és használja az interfész alkalmazás.

Közös pontot úgy tudunk létrehozni, hogy mindkét alkalmazásban ugyanúgy nevezzük el az adott objektumot. (Váltókat, mozdonyokat, stb.)

Ebben a tervben összesen 5 közös pont van. A váltók, melyek mindkét pályatervben “v1”, “v2”, “v3” és “v4” néven lett elnevezve, valamit a mozdony ami a “v200” nevet kapta. Mielőtt valaki azt hinné hogy “v” fetisiszta lennék, nem erről van szó, kitérők esetében a “v”-t a “váltók” szó adta, míg a mozdonynál a V200-as típusjelzés miatt lett “v” a kezdőbetű. Lehet, hogy ez így kicsit szerencsétlenre sikeredett, de ha nagyon belegabalyodnánk akkor majd korrigálok.

Szóval öt közös pont, ezek, és csak ezek lettek elállítva a “gyári” beállításokhoz képest. EBP-ben csak a neveket kell megváltoztatni, míg Rocrail esetében az “ID” valamint a címbeállításokat.

A Rocrail-ban beállított címbeállításokat meg tudjátok nézni, ha a váltóra állva kiválasztjátok a tulajdonságait, majd a megjelenő ablakon az “interfész” fülre kattintotok.

Indítási sorrendet megtaláljátok a videóban, de azért ide is leírom:

  1. Rocrail szerver
  2. Rocview
  3. EBP
  4. Interfész (EBP-Rocrail.exe)

Ami esetleg még magyarázatra szolgálhat az a letölthető fájlok telepítése.

Nos, ha a mostani beállításaidat meg akarod tartani, akkor menj be a gépeden a “Dokumentumok” mappába, és ott keresd meg a “Rocrail" mappát, ha ez megvan, akkor az egész mappáról készíts egy másolatot valahova, úgy ahogy van.

Miután végeztél, lépj bele a “Rocrail mappába” találni fogsz benne, pár alkönyvtárat és egy halom fájlt.

Jelöld ki az összes fájlt (az alkönyvtárakat ne, csak a fájlokat), majd töröld őket. Ha kész a letöltött “futohaz_D3.zip" fájlból másolj bele mindent az imént kitörölt fájlok helyére. Az “images” mappa kapcsán rá fog kérdezni, hogy felül akarod-e írni. A válasz IGEN, és már készen is vagyunk.

Ha ezekkel elkészültél, a Rocrail szerver automatikusan, megnyitja az adatfájlt, az EBP-vel betöltéskor a “Rocrail" mappában lévő “gpnr1_ebp.ebp” fájlt kell megnyitni, majd a “EBP-Rocrail.exe” indításakor, szintén a “Rocrail” mappában lévő “gpnr1_rocrail.xml” fájlt nyissuk meg.

Ha mindent jól csináltál mehet a móka. Természetesen ma sem maradtok videó nélkül, itt bemutatom, hogy mi lenne a végeredmény, és hogyan kellene működnie, de remélem nem lesz gond.


(A videó megtekintése HD minőségben ajánlott)

Korábban szó volt, arról hogy milyen üzemmódjai vannak a Rocrailnak, ebben a demóanyagban csak a "mauális" mód próbálható ki. Mindent nektek kell kapcsolgatni és irányítani.

Ha esetleg a mozdony fennakadna egy váltón, mert nem úgy állt ahogy kellet volna, akkor egy kicsit tolassatok vissza, és utána már helyes irányba tudjátok állítani a kitérőt.

Hamarosan folytatom, addig is elérhetőségeinket itt találjátok, érdemes böngészni, érdemes lájkolni:

A Fűtőház Facebook oldalát itt találjátok: LINK
A Fűtőház Google+ oldala: LINK